piatok 4. mája 2012

Vznik pobočky Jednoty dôchodcov Slovenska v Špačinciach.


Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska (ZO JDS) v obci Špačince vznikla dňa 23. januára 2012 z podnetu okresnej organizácie JDS, starostu obce a seniorov obce Špačince. Prípravný výbor nadviazal spoluprácu s Obecným úradom a založeniu organizácie mohlo byť zrealizované.

 Na ustanovujúcej schôdzi sa zúčastnili zástupcovia okresnej organizácie JDS a starosta obce Špačince. Predseda okresnej organizácie p.Štefánek vo svojom príhovore ocenil záujem prítomných o vstup do JDS a  oboznámil ich so Stanovami a poslaním JDS.  Prítomní si následne odsúhlasili vznik organizácie a zo svojich radov zvolili 5-členný výbor ZO JDS a 3-člennú revíznu komisiu v tomto zložení:

Predsedníčka:                     p. Alica Paučeková

Členovia výboru :               p. Marta Lovecká - tajomník
                                                p. Katarína Palšovičová - hospodár
                                                p. Anna Žitná - člen
                                                p. Milan Šaradín- člen

Členovia revíznej komisie:  p. Eliška Vnenčáková, p. Štefan Bánovec a p. Marián Hutta.

Členovia ZO JDS odsúhlasili výšku členského príspevku na rok 2012 vo výške 5 € a dohodli sa, že členské schôdze sa budú konať 1x mesačne, vždy v pondelok  o 17-tej hodine.
Starosta obce, ako aj Obecné zastupiteľstvo podporilo myšlienku vzniku ZO JDS a zabezpečili všetky podmienky pre činnosť organizácie v obci Špačince.  Zabezpečili priestory na stretávanie sa seniorov v zrekonštruovanej budove bývalého Obecného úradu . Členom ZO JDS bola odovzdaná aj miestnosť, ktorá bude využívaná na prácu členov výboru a RK, ako aj klubovňa pre dôchodcov. 
Seniori v Špačinciach dostali zelenú. Je len na nich ako využijú ponúkanú príležitosť a ako si obohatia zaslúžený čas oddychu. Všetci zainteresovaní dúfajú, že seniori v Špačinciach ponúkanú príležitosť maximálne využijú a preto želáme organizátorom veľa dobrých nápadov, úspešné akcie a pohodu pri stretnutiach  v klubovni.

                                                                                                                                            

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára